Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

333 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Natuur algemeen (58)

Biodiversiteit : meer dan alleen soorten

geen plaatje   Biodiversiteit betekent letterlijk variatie aan levensvormen. Hierbij onderscheidt men drie niveaus: genetische variatie, soortendiversiteit en de diversiteit van het landschap. Biodiversiteit is van essentieel belang voor het functioneren van ecosystemen. Een evenwichtig ecosysteem heeft in het algemeen een stabiele biodiversiteit. Uitvoerig wordt in deze uitgave ingegaan op de ontwikkelingen van de Nederlandse biodiversiteit in internationaal perspectief. Tevens wordt inzicht gegeven in het Nederlandse en het mondiale biodiversiteitsbeleid. Verschillende aspecten, zoals de economische waarde, de invloed van de klimaatverandering, ecosystemen, duurzaamheid en de geomorfologie van het landschap, worden helder en duidelijk beschreven. In het kort ook aandacht voor de Europese beschermingsmaatregelen zoals de habitatrichtlijnen en de Flora- en Faunawet. Een apart hoofdstuk is gewijd aan biodiversiteit in relatie tot natuurbeheer. Voorzien van kleurenfoto’s, een begrippenlijst en een overzicht van gerelateerde websites. Een aantrekkelijke uitgave voor een breed, geïnteresseerd lezerspubliek.

Aan dit cahier werkten vooraanstaande wetenschappers mee die expert zijn op het gebied van dit thema. De redactie van dit cahier bestond uit prof. dr. Jos van den Broek, hoogleraar Wetenschapscommunicatie (Universiteit Leiden), prof. dr. Herman Eijsackers, emeritus buitengewoon hoogleraar Natuurbeheer en Milieukwaliteit (VU Amsterdam) en prof. dr. Nico van Straalen, hoogleraar Dierecologie (VU Amsterdam), met eindredactie door Maarten Evenblij, wetenschapsjournalist. Het voorwoord werd geschreven door Hans Alders, voorzitter Taskforce Biodiversiteit en Natuurlijke Hulpbronnen.

Voorraad 3 ex

Prijs: 6,00